Rosamund Lupton: Sestra

Sister

Bee i Tess su sestre, iako žive na različitim kontinentima, one su vrlo bliske i nerazdvojne. Međutim jednoga će se dana srušiti Beein svijet, jer Tess je nestala. Ona ostavlja sve i uskače na prvi avion kako bi pomogla u Tessinu pronalasku. 

Saznajemo da je Tess bila trudna, da je rodila mrtvorođenče i da Bee nije javila ništa o tome. Sve što se događa govori u prilog tomu da je Tess vodila tajnovit život o kojem Bee nije imala pojma. Kad je Tess napokon pronađena mrtva, njezin je slučaj proglašen samoubojstvom. Jedino Bee se ne miri s time i kreće u istraživački pohod dok ne dođe do istine. 

Vrlo dojmljiv roman u kojem Bee piše posljednje pismo svojoj mrtvoj sestri govoreći joj kronološkim redom  što se sve zbilo u njezinoj potrazi za istinom. 

Roman Sestra je Luptoničin debitanski roman. Roman mi se vrlo svidio i stoga mogu reći kako vrlo rado čekam njezin drugi roman Poslije svega. 

Ovim postom zaključujem 2012. godinu te se nadam da ću 2013. pisati više pozitivnih postova no onih negativnih. Toliko toga ima za pročitati. Čeka me, uvjerena sam, mnogo dobrih djela. Ona loša nastojat ću jednostavno preskočiti.

Sretna nova 2013.!

Nema komentara:

Objavi komentar