Maeve Binchy: U krugu dobrih prijatelja

Circle of Friends

Benny Hogan je obožavana kći jedinica koju roditelji budno paze, dok je Eve Malone siroče koje odgajaju časne sestre. Njih dvije su se povezale u dobi od deset godina i od tada su nerazdvojne. Najprije pratimo kako su se djevojke upoznale u malom irskom mjestašcu Knockglenu, a kasnije širimo krug na Dublin.

Nakon što završe srednju školu, djevojke kreću u svijet. Benny će krenuti na studij u Dublin, a Eve, iako želi to isto, će se morati zadovoljiti pohađanjem tečaja za tajnicu, također u Dublinu. Ipak stvari će se uskoro promijeniti, te će i Eve dobiti priliku studirati.  Na sveučilištu će upoznati nove prijatelje, pa će se krug prijatelja proširiti, a nastat će i neke nove ljubavi. 

U romanu većim dijelom pratimo prvu godinu njihova studija, a u godinu dana se štošta može dogoditi i promijeniti.. Upoznajemo  mnoštvo novih likova u Dublinu i Knockglenu, nekih manje, a nekih više zanimljivih i simpatičnih. 

U krugu dobrih prijatelja bio je moj prvi roman od Maeve Binchy. Uistinu ostala sam ugodno iznenađena. Događa se vrlo rijetko da naletim na nekog autora čiji se romani već godinama objavljuju, da su dobri, a da mi promaknu. Nadam se da se neću razočarati s ostalim njezinim romanima. 

Plus još za kraj - postoji i film Krug prijatelja iz 1995. Roman je prava romančina, ali nisam požalila što sam ga uzela u ruke, a tko ne voli romančine, može pogledati film.

Nema komentara:

Objavi komentar