Charlotte Rogan: U čamcu

In the Boat

Godina je 1914. Grace i njezin novopečeni suprug Henry otisnuli su se na putovanje u Ameriku. Brod kojim su putovali, potonuo je. Ona se našla u čamcu nasred Atlantika sa 38 drugih putnika. Uskoro će postati jasno kako je čamac prepunjen.

Dvije su struje na tom čamcu za spašavanje. Tu je gospodin Hardie, iskusni mornar koji preuzima vodstvo od samoga početka, te gospođa Grant, koja se čini vrlo sposobnom, pravednom i suosjećajnom ženom. Najzad će se ovo dvoje suprotstaviti, a Grace će morati odabrati jednu stranu.

Od samog početka je očigledno da je Grace preživjela brodolom, da je postala udovicom i da je završila u zatvoru. Ipak prilično je nejasno što se to dogodilo da je Grace završila u zatvoru. Čini se milom, nenametljivom djevojkom. Ipak nije ni blizu požrtvovnoj heroini, ponekad je čak i antipatična.

Kako bi pomogla svojoj obrani, Grace piše iskreni dnevnik o mučnim događajima na moru. U krajnjoj liniji to je svrha ove priče. 

Priča govori o žrtvi i nepravdi. U kojoj mjeri ćemo okrenuti glavu na nepravdu ukoliko smo ugroženi? A čini se da su ljudi sebični, bar što se ove priče tiče.

Nema komentara:

Objavi komentar