Maeve Binchy: Srce i duša

Heart and Soul

Ovo će najvjerojatnije biti moj posljednji roman Maeve Binchy. Ne zato što je loš, već zato što se nema više što pročitati, bar ne prevedenoga.

Radnja se vrti oko klinike za srčane bolesti u Dublinu. Ima hrpu likova, svi su nekako povezani s tom klinikom, neki više, neki manje, a neki su samo prijatelji nekoga tko radi na klinici.

Posebnost je ovog romana što ćemo susresti neke od likova iz prethodnih romana. Tu su uvijek dobro nam poznati Quentini koji vode renomirani dublinski restoran i koje redovito susrećemo u Binchynim romanima i o kojima odavno postoji roman. Nisu ga preveli, a čini se da niti nemaju namjeru prevoditi više išta od Binchy. 

Onda se pojavljuju Aidan i Nora iz Večernje škole. Ovoga je puta jedno od njih pacijent. I tu su još iz Snova Cathy Scarlet, Tom i Cathy u prolazu, Cathyn otac Muttie, ali i uvrnuti blizanci. Blizanci ovoga puta imaju malo veću ulogu i baš su duša romana. Smiješni i dragi.

Dobro, gornji likovi i nisu najvažniji. Ima ih još mnoštvo i neću ih sad navoditi. Imamo nekoliko ljubavnih priča i zanimljivu priču o svećeniku Bryanu Flynnu čiji je ugled poprilično ugrožen. Po meni je ovo bila baš zabavna priča.

Nema komentara:

Objavi komentar