Cammie McGovern: Izravan pogled

Eye Contact

Priča započinje nestankom dvoje djece, autističnog dječaka Adama, te naizgled zaostale djevojčice Amelije. U školu je ubrzo pozvana Adamova majka Cara. Sva izbezumljena razmišlja kamo i s kim je dječak mogao otići. Međutim, pokazat će se da je Adam dobro, no njegova prijateljica je pronađena izbodena na smrt. 

Devetogodišnji Adam, autist jedini je svjedok ovog zločina. Budući da Adam nije mogao dati iskaz, u danima koji će uslijediti, njegova će majka pokušati saznati što se dogodilo. Cara neće biti samo njegov glas. Čini se da je nešto u njezinoj prošlosti mogao biti okidač za ovaj zločin. Pojavit će se nekoliko osoba iz njezine prošlosti. Zatim su tu djeca iz škole koja su znatiželjna po ovom pitanju.

Sve u svemu, bio je to neuobičajen triler. Autorica je i sama majka autističnog djeteta te uspješno to pretače u roman, radnju i likove. Na dijelove zbunjujuće, onda tako jasno, priča se razvija, bez nekih manijaka koji se stalno pojavljuju po raznim trilerima. 

Sve ima svoje objašnjenje, a njega nije uvijek lako prihvatiti. Podsjeća nas još jednom na svakodnevne nasilnike čije nasilje postepeno eskalira, a takvih ima sve više i više.

Nema komentara:

Objavi komentar