Patricia Cornwell: Scarpettin faktor

The Scarpetta Factor

Dr. Scarpetta cijelo je jutro naporno radila na obdukciji mlade Toni Darien. Za istražitelje je sve poprilično jasno, no doktorica sumnja kako je sve namješteno. Njezina nećakinja Lucy radi s tužiteljicom Jamie Berger na nestanku milijunašice Hanne Starr. Benton, Scarpettin suprug, brigu muči s jednom pacijenticom koja mu je poslala neumjesnu Božićnu čestitku. A Marino je posvuda, svojim istragama pomaže svima. Carley Crispin voditeljica je na CNN-u, koja će navečer ugostiti dr. Scarpettu. Emisija neće biti po volji doktorice, no uslijedit će neugodnija iznenađenja od toga. U stan će joj biti dostavljena bomba. Mobitel kojeg je ostavila bez zaštite nestat će. Uskoro će se uplesti i FBI.

Ukratko, stvari će se cijelu noć zahuktavati, neki će se likovi iz prošlih romana ponovno uprisutniti, neke će se stvari zakomplicirati, najzad će se sve povezati kad likovi pronađu riješenje ove slagalice. 

Ne mogu vjerovati da sam dogurala do 17. slučaja dr. Scarpette. Ipak, naučila sam se na bolju Patriciu Cornwell

Opet je napravila dobro istraživanje. Radnja se odvija u nešto više od 24 sata. Komplicirana je za pratiti, ali i dalje zanimljiva. Često se referira na prošle romane. Moj podsjetnik da se seriju čita od početka. Čak i ja koja čitam redom, imam problema sa praćenjem. Toliko toga sam pročitala. Ne sjećam se kada se što dogodilo. Uf! 

Likovi su, namjesto da su napredovali, nazadovali. Sve su gori i gori. Lucy je najgora. I dalje je razmaženo derište kojemu svi popuštaju i koje nije dobilo po guzici kada je za to bilo vrijeme. Voljela bih da je u narednim romanima netko dovede u red. Nekako su jadni ti likovi - doktorica, Benton, Marino, Lucy i Bergerica. Sposobni, obdareni, a tako nesretni. Baš tužno.

Nema komentara:

Objavi komentar